Suoramyynti

Tilamyymälä

Kaikki tilamyymälästämme myytävät tuotteet ovat lähtöisin omasta karjastamme. Toimitamme eläimet itse teurastamolle 70 km päähän Orimattilaan. Teurastuksen, leikkaamisen ja pakkaamisen hoitavat muut toimijat. Itse emme käsittele raakaa lihaa. Lihat tulevat tilamyymäläämme kylmäkuljetuksella valmiiksi vakuumipakattuina, jonka jälkeen raakakypsytyksen vaativat osat menevät kylmiöön raakakypsytykseen ja muut lihat pakastetaan.

Raakakypsytys

Naudanlihafileet ja paistit vaativat aina mureuttamisen eli raakakypsyttämisen. Raakakypsyminen vaikuttaa merkittävästi naudanlihan käyttöominaisuuksiin. Lihan omat entsyymit pilkkovat rakenneproteiineja, jolloin liha mureutuu. Entsyymien vaikutuksesta syntyy myös lihan makua parantavia aineita. Raakakypsytämme kaikki fileet ja paistit omassa kylmiössämme, valvotuissa olosuhteissa, 0-2 asteessa n. 2-4 viikkoa, jonka jälkeen ne pakastetaan.

Hinnasto

TuoteHinta
Sisäfile51 €/kg
Ulkofile41 €/ kg
Paistisuikale24 €/kg
Sisäpaisti28 €/kg
Paahtopaisti24 €/kg
Kulmapaisti20 €/kg
Ossobucco16 €/kg
Jauheliha14€/kg
Luuton pata- ja keittoliha21€/kg
Luut lemmikeille3 €/kg
Kylkiribs15 €/kg
Maksa ja muut sisäelimet10 €/kg

Hinnat sis. ALV 14%


Mitä lihaa mihinkin ruokaan?

grillaa tai paista

= Grillaa tai paista

hauduta

= Paista + hauduta

Sisäfile

Coeur de filet, chateaubriand, pippuri-, lehti- ja mignonpihvit

Ulkofile

Kokonaisena, lehtipihvit, wieninleike

Sisäpaisti

Uunipaisti, ohuet lehti- ja sipulipihvit (lyhyt haudutus)

Paahtopaisti

Uunipaisti, ohuet lehti- ja sipulipihvit (lyhyt haudutus)

Ulko-, kulma- ja pyöröpaisti

Patapaisti, keitetty paisti, lihakääryleet, merimiespihvit, palapaisti, vokki- ym. haudutettavat viipale-, pala- ja suikaleruoat

Pata- ja keittoliha (lapa, etuselkä, rinta)

lihakeitto, liha-kasvispadat, palapaisti, karjalanpaisti, tilliliha

Jauheliha

lihapullat, jauhelihapihvit, mureke, lasagneen ym. kaikkeen perus ruoanvalmistukseen

Laitumelta lautaselle

Ostamalla lihaa tilalta, joka noudattaa Suomen Highland Cattle Club ry:n Laitumelta Lautaselle-yhteisömerkin sääntöjä, voit varmistua että :

  • Koko- ja jauheliha on 100% puhdasrotuisen highland cattle -ylämaankarjan lihaa.
  • Lihajalosteissa highland cattle – ylämaankarjan lihan osuus on vähintään 75% kokonaislihapitoisuudesta ja kaikki käytetty naudanliha on puhadasrotuisen highland cattle -ylämaankarjan lihaa.
  • Kasvatuksessa on käytetty pääsääntöisesti karkearehuvaltaista ruokintaa.