Facebook
Puhelin 044 558 0000
Mail info@jhhc.fi

Järvenhaltian tila

Luomuviljelyä vuodesta 2008

Järvenhaltian tila sijaitsee Anjalassa Junkkarin kylässä. Maisemaa värittää Junkkarinjärvi sekä jylhä Junkkarinvuori. Vuoden 2006 marraskuussa tila siirtyi nykyisen isännän haltuun tilakaupan myötä. Heti alkuun oli selvää, että luomuviljely on ainoa vaihtoehto. Tilalla viljeltiin viljaa vuoteen 2011 saakka.

Muutaman kotitarvelampaan myötä syntyi ajatus eläintenpidosta suuremmassa määrin. Kevättalvella 2012 kävimme tutustumassa ylämaankarjaan parin kasvattajan luona. Ihastuimme heti tähän sympaattiseen ja rauhalliseen rotuun. Samana keväänä tilalle saapui kuusi vuosikasta hiehoa ja viisi lehmää. Ensimmäinen siitossonni kotiutui vajaa pari kuukautta myöhemmin kesäkuun puolen välin tienoilla.

Luomukotieläintila

Ylämaankarjan emolaumamme asustaa päärakennuksen välittömässä läheisyydessä – tällöin mm. poikimisten seuranta on helpompaa. Hiehot siirretään vieroituksen jälkeen omaan ryhmäänsä ja sonnipoikien porukka majoittuu omassa aitauksessaan hieman etäämmällä pihapiiristä. Tilan pelloilta tehdään itse karjalle tarvittava määrä luomunurmirehua ja luomukuivaheinää. Iittiläistä maatiaiskantaa olevat kanasemme sekä kukot saavat tepastella vapaana pihapiirissä kesällä. Talvella luomueväitä nokikitaan kanalan lämmössä.

Miksi itse käytämme mahdollisimman paljon luomutuotteita ja miksi tilamme on luomussa? Meille luomu on tärkeä asia – emme halua tuottaa pelkkää lähiruokaa, vaan puhdasta LUOMUA! Se tarkoittaa, että me emme käytä keinotekoisia lannoitteita tai rikkamyrkkyjä ja tuottamamme liha on antibioottivapaata! Suomessa luomutuotanto on tarkkaan valvottua ja standardien mukaista. Valitse siis luomua, jos haluat taatusti puhdasta ruokaa.