Tilamyymälästämme myytävät tuotteet ovat lähtöisin omasta karjastamme. Meillä on ilo käyttää Kausalassa sijaitsevaa lähiteurastamoa, jonne on matkaa vain 40 kilometriä. Liha REM noutaa eläimet tilaltamme varhain aamulla suoraan teurastamolle, joten eläimet eivät joudu matkustamaan pitkään eikä olemaan vieraissa tiloissa yön ylitse. Liha REM teurastaa, leikkaa ja pakkaa lihat leikkuuohjeemme mukaan. Itse emme käsittele raakaa lihaa. Lihat tulevat tilamyymäläämme kylmäkuljetuksella valmiiksi vakuumipakattuina, jonka jälkeen raakakypsytyksen vaativat osat menevät kylmiöön raakakypsytykseen ja muut lihat pakastetaan.
Tilamyymälämme kuuluu Oiva-valvonnan piiriin, joten voit käydä katsomassa Oiva-raporttimme osoitteessa www.oivahymy.fi
Naudanlihafileet ja paistit vaativat aina mureuttamisen eli raakakypsyttämisen. Raakakypsyminen vaikuttaa merkittävästi naudanlihan käyttöominaisuuksiin. Lihan omat entsyymit pilkkovat rakenneproteiineja, jolloin liha mureutuu. Entsyymien vaikutuksesta syntyy myös lihan makua parantavia aineita. Raakakypsytämme kaikki fileet ja paistit omassa kylmiössämme, valvotuissa olosuhteissa, 0-2 asteessa n. 2-4 viikkoa, jonka jälkeen ne pakastetaan.
Tuote | Hinta |
---|---|
Sisäfile | 55 €/kg |
Ulkofile | 44 €/ kg |
Ulkofile pihvit | 46 €/ kg |
T-luupihvit | 46 €/ kg |
Sisäpaisti lehtipihvit | 32 €/ kg |
Paistisuikale/paistikuutio | 26 €/kg |
Sisäpaisti | 29 €/kg |
Paahtopaisti | 28 €/kg |
Entrecote | 40 €/kg |
Ossobucco | 20 €/kg |
Jauheliha, rasva 10 % tai 20% | 18 €/kg |
Luuton pata- ja keittoliha (lapa) | 22 €/kg |
Lapakuutio | 24 €/kg |
Brisket (naudan rinta) | 25 €/kg |
Flank Steak | 30 €/kg |
Picanha | 30 €/kg |
Tri Tip | 30 €/kg |
Petit Tender | 38 €/kg |
Hanger Steak | 25 €/kg |
Maksa, kieli, sydän, häntä | 18 €/kg |
Munuainen | 10 €/kg |
Naudan rasva (pakastettu) | 8 €/kg |
Liemiluut | 6 €/kg |
Ydinluukiekot | 10 €/kg |
Luut koirille | 4 €/kg |
Hinnat sis. ALV 14%
= Grillaa tai paista
= Paista + hauduta
Sisäfile
Coeur de filet, chateaubriand, pippuri-, lehti- ja mignonpihvit
Ulkofile
Kokonaisena, lehtipihvit, wieninleike
Sisäpaisti
Uunipaisti, ohuet lehti- ja sipulipihvit (lyhyt haudutus)
Paahtopaisti
Uunipaisti, ohuet lehti- ja sipulipihvit (lyhyt haudutus)
Ulko-, kulma- ja pyöröpaisti
Patapaisti, keitetty paisti, lihakääryleet, merimiespihvit, palapaisti, vokki- ym. haudutettavat viipale-, pala- ja suikaleruoat
Pata- ja keittoliha (lapa, etuselkä, rinta)
lihakeitto, liha-kasvispadat, palapaisti, karjalanpaisti, tilliliha
Jauheliha
lihapullat, jauhelihapihvit, mureke, lasagneen ym. kaikkeen perus ruoanvalmistukseen
Ostamalla lihaa tilalta, joka noudattaa Suomen Highland Cattle Club ry:n Laitumelta Lautaselle-yhteisömerkin sääntöjä, voit varmistua että :
https://www.oivahymy.fi/yrityksille/oiva-raportin-esillapito/oivahymy-fi-haku/