Facebook
Puhelin 044 558 0000
Mail info@jhhc.fi

Eläimet

Tilallamme asustaa muitakin otuksia kuin haikkuja.

Haikkujen lisäksi tilallamme asustaa metsästyskoira, beagle-neiti Sanni, suomenlampaita, maatiaiskanoja sekä kukko. Jos haluat lukea meidän highlandereista, klikkaa tästä.

Iittiläiset maatiaiskanat

Kanat ovat tilamme uusimmat asukkaat. Kymmenen iittiläistä maatiaiskana nuorikkoa ja kukko kotiutuivat 2017 toukokuun puolivälissä. Maatiaiskanoihin päädyimme niiden monenkirjavan värityksen takia – kirjava lauma on ilo silmälle. Ja jokaisella kanalla ja kukolla on tietysti nimi. Muninnan nämä nuoret neidit aloittavat elo-syyskuussa ja munia toivotaan tulevan alkuun ainakin omiksi tarpeiksi. Ehkäpä sitten joskus jopa tilamyymälään tarjolle!

Kanala sijaitsee pihapiirissä vanhan kuivaamon yhteydessä. Talvisin lämmitetty sisätila tarjoaa kanoille turvalliset ja mukavat oltavat munintapesineen ja orsineen. Ulkoilmasta kanat pääsevät halutessaan nauttimaan tilavaan ja suojaisaan ulkotarhaan, jonne voi tepsutella pikkuluukusta käsin lautaa pitkin tai ihan vaan reilusti avonaisen oven kautta.

Suomenlampaat

Suomenlampaat majoittuvat omalla alueellaan jokivarressa. Lampaat ovat erinomaisia ympäristönhoitajia – jokivarren pusikko pysyy siistinä kun ne napeltavat suihinsa kaiken mahdollisen maasta puskevan, kuin myöskin pajukon puhtaaksi niin ylös kuin vain yltävät. Aitaukseen kuuluu myös peltoa sekä suojaisa metsäsaareke, jossa lampailla on oma pieni laavu eli ”toimisto”. Sinne pörröiset ystävämme menevät nukkumaan yöksi ja vaikka päiväunillekin. Talvella se tarjoaa lampaille suojan kylmältä ja tuiskulta.

Lapset rakastavat lampaita ja viettävätkin niiden seurassa paljon aikaa. Kevään karitsoinnit ovat jännää aikaa. Pienet karitsat ovat kerrassaan uskomattoman suloisia, niin pieniä ja hentoisia. Lampaiden luokse on aina mukava mennä. Vastaanotto on taattu – aitauksen perimmäisestä nurkastakin juostaan porukalla määkien kiireen vilkkaa tulijoita tervehtimään.

Lampaat rouskuttavat samaa heinää kuin tilan haikutkin. Virallinen luomustatus lampailtamme puuttuu vielä, mutta luomuun siirtyminen määkivienkin osalta tapahtuu vielä tämän vuoden aikana. Kotitarvelampaista lähdettiin liikkeelle, mutta nyt lauma alkaa olla sen verran iso, että saamme lampaan ja karitsan lihaa myös myyntiin pieniä määriä vuoden 2018 aikana 🙂

Sanni

Sanni on rodultaan beagle – isännän metsästyskoira, joka metsästysaikaan juoksee häntä villisti viipottaen ja korvat heiluen rusakoiden ja jänisten perässä. Vapaa-ajallaan Sanni on mitä lutuisin ja ihanin ihmisrakas koirulainen. Erinomainen pienten lastenkin kanssa – kompaktin koon ja hyväntahtoisen, beagleille ominaisen luonteensa ansiosta.