Facebook
Puhelin 044 558 0000
Mail info@jhhc.fi

Eläimet

Tilallamme asustaa muitakin otuksia kuin haikkuja.

Haikkujen lisäksi tilallamme asustaa metsästyskoira, beagle-neiti Sanni, suomenlampaita, maatiaiskanoja sekä kukko. Jos haluat lukea meidän highlandereista, klikkaa tästä.

Iittiläiset maatiaiskanat

Kanat ovat tilamme uusimmat asukkaat. Kymmenen iittiläistä maatiaiskana nuorikkoa ja kukko kotiutuivat 2017 toukokuun puolivälissä. Maatiaiskanoihin päädyimme niiden monenkirjavan värityksen takia – kirjava lauma on ilo silmälle. Ja jokaisella kanalla ja kukolla on tietysti nimi. Muninnan nämä nuoret neidit aloittavat elo-syyskuussa ja munia toivotaan tulevan alkuun ainakin omiksi tarpeiksi. Ehkäpä sitten joskus jopa tilamyymälään tarjolle!

Kanala sijaitsee pihapiirissä vanhan kuivaamon yhteydessä. Talvisin lämmitetty sisätila tarjoaa kanoille turvalliset ja mukavat oltavat munintapesineen ja orsineen. Ulkoilmasta kanat pääsevät halutessaan nauttimaan tilavaan ja suojaisaan ulkotarhaan, jonne voi tepsutella pikkuluukusta käsin lautaa pitkin tai ihan vaan reilusti avonaisen oven kautta.

Sanni

Sanni on rodultaan beagle – isännän metsästyskoira, joka metsästysaikaan juoksee häntä villisti viipottaen ja korvat heiluen rusakoiden ja jänisten perässä. Vapaa-ajallaan Sanni on mitä lutuisin ja ihanin ihmisrakas koirulainen. Erinomainen pienten lastenkin kanssa – kompaktin koon ja hyväntahtoisen, beagleille ominaisen luonteensa ansiosta.